In 1977 ben ik afgestudeerd als klinisch- en sociaal psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden (cum laude). Aansluitend specialiseerde ik mij tot psychotherapeut. Ik deed een opleiding psychoanalytische psychotherapie voor volwassenen, de opleiding tot groepspsychotherapeut en een cursus relatietherapie (S. Hirsch, Brussel).
Ik ben vanaf mijn afstuderen werkzaam geweest bij verschillende instellingen voor geestelijke gezondheid (ambulant, deeltijd).

Sinds mijn registratie als psychotherapeut (1988) combineer ik dit met een eigen praktijk als vrijgevestigde. Ik ben leertherapeut, supervisor en cursusgever bij de NVGP.
Als docent geef ik les bij de RINO Groep Utrecht aan de specialistische opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog.
Op het gebied van de diagnostiek specialiseerde ik mij in het Ontwikkelingsprofiel en heb daar onderricht in gegeven.


Registraties

Als psychotherapeut ben ik sinds 1988 ingeschreven in het overheidsregister van de BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) onder registratienummer 29025832516 ( https://www.bigregister.nl/ ). Tevens ben ik ingeschreven als Gezondheidszorgpsycholoog in het register van Gezondheidszorgpsychologen onder nummer 09025832525. ( https://www.bigregister.nl/ ).


Ik ben aangesloten bij de Nederlands Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP). Bij visitatie van de praktijk door de kwaliteitscommissie van de LVVP in 2020 is gebleken dat de praktijk aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Deze beoordeling is 5 jaar geldig.